Jagnięcina z bobem i szpinakiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jagnięcina z bobem i szpinakiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 300 g Jagnięcy udziec

  • 0.5 Cebula, obrana i cienko pokrojona

  • 100 g Bób

  • 150 g Świeży szpinak, umyty i grubo posiekany

  • 1 goździk Czosnek obrany, pozbawiony kiełków i posiekany

  • 1 łyżeczka Przecier pomidorowy

  • 0.5 łyżeczka Mielony cynamon

  • 2 łyżka Rodzynki

  • 150 ml Woda

  • 1 łyżka Olej roślinny

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 300g Jagnięcy udziec
  • 0.5 Cebula, obrana i cienko pokrojona
  • 100g Bób
  • 150g Świeży szpinak, umyty i grubo posiekany
  • 1goździk Czosnek obrany, pozbawiony kiełków i posiekany
  • 1łyżeczka Przecier pomidorowy
  • 0.5łyżeczka Mielony cynamon
  • 2łyżka Rodzynki
  • 150ml Woda
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 2 /6

Przypraw mięso solą i pieprzem. Wlej olej do misy.

  • 300g Jagnięcy udziec
  • 1łyżka Olej roślinny
  • Sól

Etap 3 /6

Smaż czosnek, cebulę, cynamon i przecier pomidorowy przez 1 minutę. Dodaj szpinak. Smaż, mieszając, aż szpinak zwiędnie.

  • 0.5 Cebula, obrana i cienko pokrojona
  • 150g Świeży szpinak, umyty i grubo posiekany
  • 1goździk Czosnek obrany, pozbawiony kiełków i posiekany
  • 1łyżeczka Przecier pomidorowy
  • 0.5łyżeczka Mielony cynamon

Etap 4 /6

Dodaj pozostałe składniki. Mieszaj dobrze.

  • 300g Jagnięcy udziec
  • 100g Bób
  • 2łyżka Rodzynki
  • 150ml Woda
  • 1łyżka Olej roślinny

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Podawaj z ryżem lub tagiatelle.