Farsz w stylu amerykańskim - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Farsz w stylu amerykańskim

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 20 g Masło

  • 2 łodyga Seler naciowy

  • 1 szt. Cebula

  • 3 goździk Czosnek

  • 200 ml Bulion warzywny

  • 250 g Chleb czerstwy

  • Sól

  • Pieprz

  • 1 łyżka Natka pietruszki

Akcesoria

  • Brytfanna
    Brytfanna

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 2 /5

Rozgrzej oliwę z oliwek i masło w garnku. Dodaj pokrojony w kostkę seler naciowy, posiekaną cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Smaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż warzywa się zeszklą. Wlej bulion warzywny i przykryj. Gotuj przez 10 minut.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 20g Masło
  • 2łodyga Seler naciowy
  • 1szt. Cebula
  • 3goździk Czosnek
  • 200ml Bulion warzywny
  • Sól
  • Pieprz

Etap 3 /5

Gdy farsz będzie gotowy, dodaj chleb pokrojony w kostki i wymieszaj, aby wchłonęły sok z warzyw. Na tym etapie nie mieszaj zbyt długo.

  • 250g Chleb czerstwy

Etap 4 /5

Wstaw garnek (bez pokrywki) do piekarnika i piecz przez 20 minut, aż farsz się zarumieni.

Etap 5 /5

Posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj od razu po przygotowaniu. Farsz powinien być chrupiący z wierzchu i miękki w środku.

  • 1łyżka Natka pietruszki