Barszcz czerwony z malinami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Barszcz czerwony z malinami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

12 osób

  • 600 g Buraków

  • 300 g Marchewki

  • 200 g Korzenia pietruszki

  • 200 g Selera korzeniowego

  • 200 g Jabłek

  • 200 g Malin mrożonych

  • 1 Cebula biała

  • 4 Ząbki czosnku

  • 1 łyżeczka Masła

  • 2 l Wody (lub do poziomu MAX w misie)

  • 200 ml Koncentratu barszczu

  • 1 łyżeczka Majeranku suszonego

  • Sól

  • Pieprz

  • Cukier

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Obierz wszystkie warzywa i jabłka i pokrój na mniejsze kawałki.

  • 600g Buraków
  • 300g Marchewki
  • 200g Korzenia pietruszki
  • 200g Selera korzeniowego
  • 200g Jabłek

Etap 2 /6

Cebulę przekrój na pół i jeśli masz możliwość, lekko opal ją nad ogniem.

  • 1 Cebula biała

Etap 3 /6

Do misy Cook4me dodaj warzywa, owoce, cebulę, czosnek i masło i uzupełnij wodą do oznaczenia MAX.

  • 600g Buraków
  • 300g Marchewki
  • 200g Korzenia pietruszki
  • 200g Selera korzeniowego
  • 200g Jabłek
  • 200g Malin mrożonych
  • 1 Cebula biała
  • 4 Ząbki czosnku
  • 1łyżeczka Masła
  • 2l Wody (lub do poziomu MAX w misie)

Etap 4 /6

Gotuj pod ciśnieniem w trybie express przez 20 minut.

Etap 5 /6

Po dekompresji dodaj koncentrat, przyprawy i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.

  • 200ml Koncentratu barszczu
  • 1łyżeczka Majeranku suszonego
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Etap 6 /6

Podawaj z uszkami, ziemniakami, pierogami lub po prostu czysty.