Barszcz czerwony z malinami
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
12 osób
600 g Buraków
300 g Marchewki
200 g Korzenia pietruszki
200 g Selera korzeniowego
200 g Jabłek
200 g Malin mrożonych
1 Cebula biała
4 Ząbki czosnku
1 łyżeczka Masła
2 l Wody (lub do poziomu MAX w misie)
200 ml Koncentratu barszczu
1 łyżeczka Majeranku suszonego
Sól
Pieprz
Cukier
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz wszystkie warzywa i jabłka i pokrój na mniejsze kawałki.
Etap 2 /6
Cebulę przekrój na pół i jeśli masz możliwość, lekko opal ją nad ogniem.
Etap 3 /6
Do misy Cook4me dodaj warzywa, owoce, cebulę, czosnek i masło i uzupełnij wodą do oznaczenia MAX.
Etap 4 /6
Gotuj pod ciśnieniem w trybie express przez 20 minut.
Etap 5 /6
Po dekompresji dodaj koncentrat, przyprawy i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Etap 6 /6
Podawaj z uszkami, ziemniakami, pierogami lub po prostu czysty.
