Brownie z prażonymi orzechami laskowymi i trzema rodzajami czekolady - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Brownie z prażonymi orzechami laskowymi i trzema rodzajami czekolady

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 200 g Gorzka czekolada 60% do wypieków

  • 150 g Masło niesolone

  • 2 szt. Jajka

  • 150 g Cukier

  • 1 łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy

  • 1 szczypta Soda oczyszczona

  • 1 szczypta Sól Fleur de Sel

  • 150 g Mąka uniwersalna

  • 100 g Orzechy laskowe

  • 50 g Kropelki z trzech rodzajów czekolady

Akcesoria

  • Patelnia
    Patelnia
  • Rondel
    Rondel

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Pokrój czekoladę i masło na kawałki, włóż je do rondla. Na bardzo małym ogniu rozpuść czekoladę oraz masło, regularnie mieszając je drewnianą łyżką.

  • 200g Gorzka czekolada 60% do wypieków
  • 150g Masło niesolone
  • Rondel

Etap 2 /7

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 3 /7

W misce ubij jajka, cukier i wanilię, aż masa stanie się puszysta, następnie dodaj rozpuszczoną mieszankę czekolady i masła. Wymieszaj. Dodaj sodę oczyszczoną, sól i mąkę. Mieszaj szpatułką, aż ciasto będzie gładkie.

  • 200g Gorzka czekolada 60% do wypieków
  • 150g Masło niesolone
  • 2szt. Jajka
  • 150g Cukier
  • 1łyżeczka Naturalny ekstrakt waniliowy
  • 1szczypta Soda oczyszczona
  • 1szczypta Sól Fleur de Sel
  • 150g Mąka uniwersalna

Etap 4 /7

Grubo posiekaj orzechy laskowe i dodaj dwie trzecie do ciasta, razem z dwiema trzecimi kropelek z trzech rodzajów czekolady.

  • 100g Orzechy laskowe
  • 50g Kropelki z trzech rodzajów czekolady

Etap 5 /7

Przelej ciasto na patelnię, wyrównaj powierzchnię i posyp pozostałymi orzechami laskowymi oraz kropelkami czekolady. Piecz przez około 25 minut.

  • 100g Orzechy laskowe
  • 50g Kropelki z trzech rodzajów czekolady
  • Patelnia

Etap 6 /7

Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.

Etap 7 /7

Pokrój, używając drewnianej lub silikonowej szpatułki. Smacznego!