Francuskie tosty z nasionami chia
- Całkowity czas 37 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżka Nasiona chia
12 cl Mleko migdałowe
1 łyżeczka Cynamon
1 łyżeczka Cukier brązowy
0.5 łyżeczka Ekstrakt waniliowy (lub proszek waniliowy)
Olej kokosowy do smażenia
4 Plaster/kromka Chleb
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Upewnij się, że zdejmujesz uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence i/lub w piekarniku.
Etap 2 /6
Połącz nasiona chia z mlekiem migdałowym w misce i odstaw na 15 minut.
Etap 3 /6
Dodaj cynamon, cukier brązowy i ekstrakt waniliowy, a następnie dobrze wymieszaj.
Etap 4 /6
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż sygnał termiczny całkowicie zmieni kolor na jednolicie czerwony. Rozgrzej trochę oleju kokosowego.
Etap 5 /6
Mocz każdą kromkę chleba w mleku z nasionami chia przez 30 sekund, a następnie przełóż je na patelnię.
Etap 6 /6
Smaż przez 5-6 minut z każdej strony, w razie potrzeby dodając więcej oleju kokosowego na patelnię.