Kurczak w sosie curry
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Cebula
4 centymetr Świeży imbir
650 g Filet z kurczaka
1 Limonka
Świeża kolendra
2 łyżeczka Oliwa z oliwek
2 łyżka Pasta curry
200 g Pokrojone pomidory
40 cl Mleczko kokosowe
Sól, pieprz
2 łyżka Sauceline®
Akcesoria
Garnek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz i drobno posiekaj cebulę oraz imbir. Pokrój piersi z kurczaka w paski. Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki. Opłucz i posiekaj kolendrę.
Etap 2 /6
Rozgrzej garnek na średnim ogniu i poczekaj, aż Thermal-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej olej i smaż cebulę, imbir oraz pastę curry przez 2 minuty, nie rumieniąc ich.
Etap 3 /6
Dodaj kurczaka i podsmażaj przez 5 minut na dużym ogniu.
Etap 4 /6
Dodaj pokrojone pomidory, mleczko kokosowe, sól i pieprz. Przykryj garnek i gotuj przez 20 minut.
Etap 5 /6
Dodaj skórkę, sok z cytryny i Sauceline®. Podsmażaj przez 2 minuty do redukcji.
Etap 6 /6
Podawaj posypane kolendrą.