Kurczak w sosie curry - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kurczak w sosie curry

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Cebula

  • 4 centymetr Świeży imbir

  • 650 g Filet z kurczaka

  • 1 Limonka

  • Świeża kolendra

  • 2 łyżeczka Oliwa z oliwek

  • 2 łyżka Pasta curry

  • 200 g Pokrojone pomidory

  • 40 cl Mleczko kokosowe

  • Sól, pieprz

  • 2 łyżka Sauceline®

Akcesoria

  • Garnek
    Garnek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Obierz i drobno posiekaj cebulę oraz imbir. Pokrój piersi z kurczaka w paski. Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki. Opłucz i posiekaj kolendrę.

  • 200g Cebula
  • 4centymetr Świeży imbir
  • 650g Filet z kurczaka
  • 1 Limonka
  • Świeża kolendra

Etap 2 /6

Rozgrzej garnek na średnim ogniu i poczekaj, aż Thermal-Signal stanie się całkowicie czerwony. Wlej olej i smaż cebulę, imbir oraz pastę curry przez 2 minuty, nie rumieniąc ich.

  • 200g Cebula
  • 4centymetr Świeży imbir
  • 2łyżeczka Oliwa z oliwek
  • 2łyżka Pasta curry

Etap 3 /6

Dodaj kurczaka i podsmażaj przez 5 minut na dużym ogniu.

  • 650g Filet z kurczaka

Etap 4 /6

Dodaj pokrojone pomidory, mleczko kokosowe, sól i pieprz. Przykryj garnek i gotuj przez 20 minut.

  • 200g Pokrojone pomidory
  • 40cl Mleczko kokosowe
  • Sól, pieprz

Etap 5 /6

Dodaj skórkę, sok z cytryny i Sauceline®. Podsmażaj przez 2 minuty do redukcji.

  • 2łyżka Sauceline®

Etap 6 /6

Podawaj posypane kolendrą.