Kurczak i bakłażan teriyaki - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Kurczak i bakłażan teriyaki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g Pierś kurczaka bez kości i skóry, pokrojona

  • 2 Bakłażany (około 400 g)

  • 3 łyżka Olej roślinny

  • 2 Ząbki czosnku

  • 2 łyżka Sos sojowy

  • 1 łyżeczka Imbir mielony

  • 1 Cebula dymka

Akcesoria

  • Rondel
    Rondel

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Zamarynuj pokrojonego kurczaka w 1 łyżce wody, 1 łyżce oleju roślinnego, 1 łyżce sosu sojowego i 1 łyżeczce imbiru mielonego.

  • 200g Pierś kurczaka bez kości i skóry, pokrojona
  • 3łyżka Olej roślinny
  • 2łyżka Sos sojowy
  • 1łyżeczka Imbir mielony

Etap 2 /10

Obierz i pokrój bakłażany.

  • 2 Bakłażany (około 400 g)

Etap 3 /10

Posiekaj czosnek i pokrój cebulę dymkę.

  • 2 Ząbki czosnku
  • 1 Cebula dymka

Etap 4 /10

Podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na średnim ogniu. Dodaj posiekany czosnek i kawałki bakłażana, wymieszaj i smaż przez 2 minuty, przykrywając pokrywką.

  • 2 Bakłażany (około 400 g)
  • 3łyżka Olej roślinny
  • 2 Ząbki czosnku

Etap 5 /10

Zdejmij pokrywkę, wymieszaj i dodaj kolejną łyżkę oleju roślinnego. Kontynuuj smażenie bakłażana przez kolejne 5 minut, przykrywając pokrywką.

  • 2 Bakłażany (około 400 g)
  • 3łyżka Olej roślinny

Etap 6 /10

Po raz kolejny zdejmij pokrywkę, wymieszaj i dodaj ostatnią łyżkę oleju roślinnego. Smaż bakłażana przez kolejne 2 minuty, przykrywając pokrywką.

  • 2 Bakłażany (około 400 g)
  • 3łyżka Olej roślinny

Etap 7 /10

Dodaj 2 łyżki wody do bakłażana i gotuj, przykrywając pokrywką, przez 15 minut na średnim ogniu. W połowie czasu gotowania wymieszaj.

  • 2 Bakłażany (około 400 g)

Etap 8 /10

Odłóż ugotowane bakłażany do osobnej miski.

  • 2 Bakłażany (około 400 g)

Etap 9 /10

Podsmaż zamarynowanego kurczaka przez 3 minuty, ciągle mieszając.

  • 200g Pierś kurczaka bez kości i skóry, pokrojona

Etap 10 /10

Dodaj bakłażany, 2 łyżki sosu sojowego i pokrojoną cebulę dymkę do kurczaka. Gotuj bez przykrycia przez kolejne 3 minuty, mieszając, aby połączyć wszystkie składniki.

  • 200g Pierś kurczaka bez kości i skóry, pokrojona
  • 2 Bakłażany (około 400 g)
  • 2łyżka Sos sojowy
  • 1 Cebula dymka

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
17 min.

Kurczak Teriyaki

ratings.4.8

7 Recenzje

Kurczak i bakłażan teriyaki - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Kurczak Teriyaki
Tefal
Tefal
50 min.

Grillowany bakłażan w sosie teriyaki

ratings.NaN

Kurczak i bakłażan teriyaki - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Grillowany bakłażan w sosie teriyaki
Tefal
Tefal
55 min.

Grillowany bakłażan w jogurcie i opiekany kurczak z serem mozzarella

ratings.NaN

Kurczak i bakłażan teriyaki - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Grillowany bakłażan w jogurcie i opiekany kurczak z serem mozzarella
Tefal
Tefal
13 min.

Taco z kurczakiem teriyaki

ratings.NaN

Kurczak i bakłażan teriyaki - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Taco z kurczakiem teriyaki
Tefal
Tefal
15 min.

Bakłażan i curry z ciecierzycy

Review 4 stars (average)

1 Recenzje

Kurczak i bakłażan teriyaki - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Bakłażan i curry z ciecierzycy