Chleb sodowy
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
200 g Mąka razowa
200 g Mąka pszenna
320 g Kefir
1 łyżka Soda oczyszczona
6 g Proszek do pieczenia
2 łyżka Miód
1 łyżeczka Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do tego przepisu wymagana jest pokrywa Extra Crisp. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wszystkie składniki wymieszaj szpatułką w misce. Uformuj kulę.
Etap 3 /5
Posyp dno misy Cook4me mąką. Umieść ciasto w misie. Natnij krzyż na wierzchu ciasta.
Etap 4 /5
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywkę Extra Crisp. Ustaw program ręczny na 200°C na 35 minut.
Etap 5 /5
Wyjmij chleb z formy i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce.
