Scones z czekoladowymi kropelkami
- Całkowity czas 43 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 23 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Jajko
0.5 łyżeczka Esencja waniliowa
180 g Śmietana 30% gęsta crème fraîche
75 g Miękkie masło
270 g Mąka
2 łyżeczka Proszek do pieczenia
80 g Cukier
120 g Czekoladowe kropelki
Akcesoria
Ruszt 2w1 Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ten przepis wymaga użycia pokrywy Extra Crisp oraz rusztu. Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Wymieszaj jajko, śmietanę i wanilię w małej misce. Dodaj pozostałe składniki.
Etap 3 /4
Uformuj w kształt roladki i pokrój na kawałki o wielkości 2 cm. Umieść scones na ruszcie na kratce w górnym położeniu, nie nakładając ich na siebie.
Etap 4 /4
Nałóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program 4 na 23 minuty.