Czekoladowy fondant z niespodzianką - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Czekoladowy fondant z niespodzianką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 30 g Roztopione masło

  • 50 g Czekolada do gotowania, 50/55% kakao, roztopiona

  • 1 Jajko

  • 25 g Cukier

  • 20 g Mielone migdały

  • 20 g Mąka pszenna

  • 10 g Mąka kukurydziana

  • 0.5 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 1 Czekolada

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 30g Roztopione masło
  • 50g Czekolada do gotowania, 50/55% kakao, roztopiona
  • 1 Jajko
  • 25g Cukier
  • 20g Mielone migdały
  • 20g Mąka pszenna
  • 10g Mąka kukurydziana
  • 0.5łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 1 Czekolada

Etap 2 /4

Wymieszaj wszystkie składniki. Wlej ciasto do werynek. Dodaj kawałki batoników. Włóż werynki do koszyka do gotowania na parze i umieść w misie z 250 ml wody.

  • 30g Roztopione masło
  • 50g Czekolada do gotowania, 50/55% kakao, roztopiona
  • 1 Jajko
  • 25g Cukier
  • 20g Mielone migdały
  • 20g Mąka pszenna
  • 10g Mąka kukurydziana
  • 0.5łyżeczka Proszek do pieczenia
  • 1 Czekolada

Etap 3 /4

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Odstaw do lekkiego ostygnięcia przed wyjęciem. Podawaj.