Dorsz ze szparagami
- Całkowity czas 19 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet Dorsz (120 g każde)
4 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżeczka Świeży tymianek
1 Cytryna (skórka i sok)
4 goździk Grubo posiekany czosnek
500 g Koper włoski (1 duża bulwa), usunięta podstawa, cienko pokrojony
500 g Szparagi, pokrojone na 3 części
1 Duży por, cienko pokrojony
200 ml Bulion warzywny
1 łyżka Mąka kukurydziana
2 łyżka Drobno posiekana konfitura cytrynowa
2 łyżka Posiekane solone orzeszki ziemne
Akcesoria
Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ten przepis wymaga użycia rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Dopraw dorsza połową oleju, tymiankiem i skórką z cytryny. Odstaw na bok.
Etap 3 /6
Dodaj drugą połowę oleju do miski. Smaż czosnek, koper włoski, zieloną fasolkę i pora przez 3 minuty.
Etap 4 /6
Dodaj mąkę kukurydzianą i bulion. Umieść rybę na ruszcie z kratką w górnym położeniu, na warzywach.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Podawaj na gorąco z konfiturą cytrynową i orzeszkami ziemnymi.