Chrupiące risotto
- Całkowity czas 55 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 Cebula
160 g Ryż do risotto
6 cl Białe wino
90 cl Bulion warzywny
10 cl Śmietanka
20 g Parmezan
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Przygotuj składniki.
Etap 2 /10
Umieść mieszadło w misce.
Etap 3 /10
Wlej oliwę z oliwek do miski.
Etap 4 /10
Dodaj cebulę, ryż i sól. Smaż przez 4 minuty.
Etap 5 /10
Dodaj białe wino i redukuj przez 1 minutę.
Etap 6 /10
Dodaj bulion warzywny.
Etap 7 /10
Gotowanie risotto.
Etap 8 /10
Dodaj śmietanę i parmezan, gotuj przez 2 minuty. Dopraw do smaku.
Etap 9 /10
Ręczne gotowanie w frytkownicy powietrznej.
Etap 10 /10
Podawaj od razu.