Czekoladowe crumble po włosku
- Całkowity czas 1 godz. 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 45 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
1 porcja
530 g Mąka
200 g Drobny brązowy cukier
1 łyżeczka Proszek do pieczenia (10 g)
180 g Masło
3 Jajka
1 szczypta Sól
400 g Czekolada do smarowania
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do miski wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia i 1 dużą szczyptę soli. Ubijaj, aż rozbijesz wszystkie grudki. Dodaj masło. Ugniataj opuszkami palców, aż masa będzie przypominać bułkę tartą. Na koniec, dodaj jajka i wyrabiaj ciasto.
Etap 2 /4
Rozdrobnij nieco ponad połowę ciasta do formy. Dociśnij, żeby przygotować podkład. Obłóż czekoladą, pozostawiając 1 cm dookoła. Resztę ciasta rozbij i użyj do przykrycia go, jakby kruszonką. Włóż formę do Cake Factory.
Etap 3 /4
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 4 /4
Pozostaw do ostygnięcia przed wyciągnięciem z formy.





