Czosnkowe krewetki po hiszpańsku (Gambas al ajillo) - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Czosnkowe krewetki po hiszpańsku (Gambas al ajillo)

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

4 osób

  • 16 Krewetka

  • 2 goździk Czosnek

  • 1 Cebula dymka

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • 0.5 łyżeczka Chilli

  • 1 łyżka Pietruszka

  • 0.5 łyżeczka Papryka mielona

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz krewetki zachowując ogony.

  • 16 Krewetka

Etap 2 /4

Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu i pozostaw krewetki do marynowania na co najmniej 10 minut.

  • 2goździk Czosnek
  • 1 Cebula dymka
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • 0.5łyżeczka Chilli
  • 1łyżka Pietruszka
  • 0.5łyżeczka Papryka mielona

Etap 3 /4

Krewetki włóż do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij program.

Etap 4 /4

Gdy krewetki będą gotowe, połóż je na półmisku i natychmiast podawaj tapas.