Delikatne kotleciki drobiowe z serem i ziołami
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
400 g Mięso mielone drobiowe
120 g Cebula
30 g Bazylia
30 g Pietruszka
40 g Masło
5 Chleb tostowy
200 ml Mleko
120 g Utarty ser Gruyère
2 łyżeczka Czosnek granulowany
4 łyżeczka Czosnek niedźwiedzi
2 łyżeczka Słodka papryka
Sól i pieprz
Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Do cook4medajemy masło i grubo posiekaną cebulę. Podsmażamy przez 4min w trybie średnie podsmażenie mieszając.
Etap 2 /5
Do miski wlewamy mleko i namaczamy chleb, a następnie za pomocą dłoni rozrywamy na małe kawałki.
Etap 3 /5
W blenderze miksujemy pietruszkę i bazylię.
Etap 4 /5
W misce łączymy ser, mięso, cebulę oraz zmielone zioła. Doprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, słodką papryką, czosnkiem granulowany m oraz Salą i pieprzem. Formujemy około 15 kotlecików.
Etap 5 /5
Smażymy na oliwie w 3 partiach po 5 sztuk w trybie średnie podsmażenie przez 8min partia (po 4 min z każdej strony).