Jajka faszerowane - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Jajka faszerowane

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 6 Jajko

  • 6 Plaster/kromka Boczek

  • 5 łyżka Majonez

  • 1 łyżka Musztarda

  • 1 łyżka Szczypiorek

  • 0.5 łyżka Tabasco®

  • Sól

  • Papryka mielona

Akcesoria

  • Ingenio patelnie i garnki
    Ingenio patelnie i garnki

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W rondlu z zimną wodą, gotuj jajka przez 10 minut od momentu zagotowania. Obierz jajka i odstaw.

  • 6 Jajko

Etap 2 /6

Rozgrzej patelnię na dużym ogniu. Zaczekaj, aż Thermal-Signal stanie się całkowicie czerwony, zanim zaczniesz smażyć składniki. Połóż plasterki bekonu na patelni i smaż na złocisty kolor. Odłóż na ręcznik papierowy.

  • 6Plaster/kromka Boczek

Etap 3 /6

Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka.

  • 6 Jajko

Etap 4 /6

W misce dodaj żółtka, majonez, musztardę, szczypiorek i Tabasco. Ubij do uzyskania gęstej konsystencji. Dopraw solą.

  • 5łyżka Majonez
  • 1łyżka Musztarda
  • 1łyżka Szczypiorek
  • 0.5łyżka Tabasco®
  • Sól

Etap 5 /6

Napełnij połówki białek jaj mieszanką, używając łyżeczki lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy.

Etap 6 /6

Posyp papryką mieloną, kawałkami boczku i łodyżkami szczypiorku.

  • 6Plaster/kromka Boczek
  • 1łyżka Szczypiorek
  • Papryka mielona