Jajka faszerowane
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
6 Jajko
6 Plaster/kromka Boczek
5 łyżka Majonez
1 łyżka Musztarda
1 łyżka Szczypiorek
0.5 łyżka Tabasco®
Sól
Papryka mielona
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W rondlu z zimną wodą, gotuj jajka przez 10 minut od momentu zagotowania. Obierz jajka i odstaw.
Etap 2 /6
Rozgrzej patelnię na dużym ogniu. Zaczekaj, aż Thermal-Signal stanie się całkowicie czerwony, zanim zaczniesz smażyć składniki. Połóż plasterki bekonu na patelni i smaż na złocisty kolor. Odłóż na ręcznik papierowy.
Etap 3 /6
Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka.
Etap 4 /6
W misce dodaj żółtka, majonez, musztardę, szczypiorek i Tabasco. Ubij do uzyskania gęstej konsystencji. Dopraw solą.
Etap 5 /6
Napełnij połówki białek jaj mieszanką, używając łyżeczki lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy.
Etap 6 /6
Posyp papryką mieloną, kawałkami boczku i łodyżkami szczypiorku.