Domowe mleko pistacjowe - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Domowe mleko pistacjowe

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 27 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 80 g Pistacje, łuskane i niesolone

  • 60 cl Woda

  • 2 łyżka Syrop z agawy

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Wlej pół litra wody do rondla i gotuj pistacje przez 20 minut. Wypłucz w zimnej wodzie.

  • 80g Pistacje, łuskane i niesolone

Etap 2 /4

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od wody. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

  • 80g Pistacje, łuskane i niesolone
  • 60cl Woda
  • 2łyżka Syrop z agawy

Etap 3 /4

Przecedź mieszaninę przez worek do przygotowywania mleka roślinnego lub gazę, aby uzyskać gładki płyn bez pozostałości. Są one znane jako „okara” – możesz wykorzystać ją do pieczenia ciasteczek, chleba, ciasta, herbatników, granoli, falafela, kruszonki i nie tylko.

Etap 4 /4

Przechowuj w lodówce maks. 3 dni. Wstrząśnij przed każdym użyciem.