Drożdżówki z twarogu z owocami i kruszonką
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
250 g Twarogu półtłustego
1 Jajko
1 c Mąki
Soli
2 łyżka Cukru lub słodziku (polecam erytrytol)
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
Skórka z ½ cytryny
Dowolne owoce (mogą być też mrożone)
Kruszonka:
60 g Mąki
30 g Masła
2 łyżka Cukru lub słodziku
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Twaróg rozgnieć widelcem i wymieszaj z jajkiem. Dodaj mąkę, sól, cukier/słodzik oraz proszek do pieczenia i wymieszaj. Zetrzyj skórkę z cytryny i zagnieć ciasto.
Etap 2 /6
W drugiej misce wymieszaj mąkę oraz cukier z roztopionym masłem.
Etap 3 /6
Ciasto podziel na 4 kawałki i z każdego uformuj drożdżówkę.
Etap 4 /6
Do air fryer’a włóż kawałek papieru do pieczenia. Ułóż na nim uformowane drożdżówki (piecz partiami). Zrób wgłębienie, dodaj owoce, posyp kruszonką i piecz w 160°C przez ok. 20-25 minut, aż drożdżówki będą przyrumienione.
Etap 5 /6
Przed zjedzeniem ostudź minimum przez 15 minut.
Etap 6 /6
Przechowuj pod przykryciem max. 3 dni.