Empanada wołowa
- Całkowity czas 27 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 Kruche ciasto
200 g Mielona wołowina
3 Cebule
1 Koncentrat pomidorowy
1 łyżka Słodka papryka
1 Jajo
1 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej oliwę do Cook4me.
Etap 3 /6
Podsmaż cebulę. Dodaj mięso, przecier, słodką paprykę, sól i pieprz. Zrumień przez 5 min.
Etap 4 /6
Nałóż farsz na 8 krążków z ciasta i zawiń jak pierogi. Posmaruj żółtkiem i ułóż w Cook4me bez tworzenia warstw.
Etap 5 /6
Ustaw Extra Crisp w Cook4me.
Etap 6 /6
Gotuj w trybie ręcznym przez 12 minut w temp. 200°C. Przewróć na drugą stronę w połowie gotowania.
