Deser espresso
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
3 Jajka
40 g Cukier
1 saszetka Cukier waniliowy
25 cl Mleko
5 cl Espresso
1 łyżeczka Cynamon
1 łyżka Niesłodzone kakao w proszku
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W naczyniu ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania gładkiej masy.
Etap 2 /6
Dodaj mleko, espresso, cynamon i kakao i dobrze wymieszaj.
Etap 3 /6
Wlej mieszaninę do słoiczków.
Etap 4 /6
Umieść nieprzykryte słoiczki w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 5 /6
Po gotowaniu pozostaw słoiczki do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie schłodź w lodówce.
Etap 6 /6
Podawaj schłodzone.