Ekspresowa musaka
- Całkowity czas 49 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 24 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 łyżka Oliwa z oliwek
1 Cebula
2 goździk Czosnek
500 g Mielona wołowina
2 Bakłażan
450 g Sos pomidorowy
1 łyżeczka Mieszanka ziół
1 szczypta Gałka muszkatołowa
Sól i pieprz
500 g Sos beszamelowy
80 g Parmezan
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Wlej oliwę z oliwek do miski.
Etap 3 /9
Dodaj cebulę, czosnek i mieloną wołowinę i smaż przez 5 minut.
Etap 4 /9
Dodaj bakłażany, pokrojone pomidory, suszone zioła i gałkę muszkatołową. Dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Etap 5 /9
Załóż ochronę ciśnieniową.
Etap 6 /9
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 7 /9
Dodaj beszamel i utarty ser. Usuń ochronę ciśnieniową.
Etap 8 /9
Ręczne gotowanie w frytkownicy na gorące powietrze.
Etap 9 /9
Podawaj na gorąco.