Ekspresowa musaka - przepisy undefined | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ekspresowa musaka

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 49 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    24 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 Cebula

  • 2 goździk Czosnek

  • 500 g Mielona wołowina

  • 2 Bakłażan

  • 450 g Sos pomidorowy

  • 1 łyżeczka Mieszanka ziół

  • 1 szczypta Gałka muszkatołowa

  • Sól i pieprz

  • 500 g Sos beszamelowy

  • 80 g Parmezan

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • 1 Cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 500g Mielona wołowina
  • 2 Bakłażan
  • 450g Sos pomidorowy
  • 1łyżeczka Mieszanka ziół
  • 1szczypta Gałka muszkatołowa
  • Sól i pieprz
  • 500g Sos beszamelowy
  • 80g Parmezan

Etap 2 /9

Wlej oliwę z oliwek do miski.

  • 4łyżka Oliwa z oliwek

Etap 3 /9

Dodaj cebulę, czosnek i mieloną wołowinę i smaż przez 5 minut.

  • 1 Cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 500g Mielona wołowina

Etap 4 /9

Dodaj bakłażany, pokrojone pomidory, suszone zioła i gałkę muszkatołową. Dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.

  • 2 Bakłażan
  • 450g Sos pomidorowy
  • 1łyżeczka Mieszanka ziół
  • 1szczypta Gałka muszkatołowa
  • Sól i pieprz

Etap 5 /9

Załóż ochronę ciśnieniową.

Etap 6 /9

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 7 /9

Dodaj beszamel i utarty ser. Usuń ochronę ciśnieniową.

  • 500g Sos beszamelowy
  • 80g Parmezan

Etap 8 /9

Ręczne gotowanie w frytkownicy na gorące powietrze.

Etap 9 /9

Podawaj na gorąco.