Frytki z batatów
- Całkowity czas 35 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
800 g Batat
4 łyżka Oliwa z oliwek
3 łyżka Mąka
1 łyżeczka Papryka mielona
1 łyżeczka Proszek czosnkowy
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyj bataty i dokładnie osusz. Pokrój je w łódeczki o jednolitym rozmiarze, aby równomiernie się ugotowały.
Etap 2 /5
W dużym naczyniu wymieszaj łódeczki batatów z oliwą z oliwek, mąką, papryką mieloną, proszkiem czosnkowym, solą i pieprzem. Upewnij się, że wszystkie łódeczki są dobrze pokryte.
Etap 3 /5
Umieść łódeczki batatów w urządzeniu, unikając ich nakładania się, aby zapewnić lepszą cyrkulację gorącego powietrza. Rozpocznij gotowanie.
Etap 4 /5
W połowie czasu gotowania potrząśnij koszykiem, aby łódeczki równomiernie się ugotowały.
Etap 5 /5
Otwórz uchwyt obiema rękami i wyjmij łódeczki. Podawaj natychmiast i smakuj z sosem twojego wyboru!