Gnocchi z serem gorgonzola i boczkiem - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Bartomelo

Gnocchi z serem gorgonzola i boczkiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g gnocchi

  • 150 g ser gorgonzola

  • 200 ml woda

  • 150 g boczek wieprzowy, surowy, dojrzewający w kostkach

  • 1 szczypta sól

  • 3 szczypta pieprz czarny

  • 250 ml Śmietanka 30%

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Na roztopionym maśle smażymy boczek, aż się zarumieni (ok 6 min). Dodajemy gnocchi i razem z boczkiem delikatnie je podsmażamy (ok 1 min).

  • 500g gnocchi
  • 150g boczek wieprzowy, surowy, dojrzewający w kostkach

Etap 2 /3

Po usmażeniu boczku i gnocchi dodajemy 200 ml wody, śmietankę oraz pokrojony w kostkę ser gorgonzola. Całość mieszamy dodajemy pieprz oraz szczyptę soli (sól jest opcjonalna, ponieważ ser gorgonzola i boczek same w sobie dodają sporo słoności).

  • 150g ser gorgonzola
  • 200ml woda
  • 1szczypta sól
  • 3szczypta pieprz czarny
  • 250ml Śmietanka 30%

Etap 3 /3

Zamykamy urządzenie i gotujemy pod wysokim ciśnieniem 3 min.