Bruschetta z kozim serem i cukinią
- Całkowity czas 31 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 11 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 kawałek Chleb wiejski z ziarnami lub pełnoziarnisty
1 Pomidor
0.5 Cukinia
0.5 Roladka z koziego sera
0.5 Czerwona cebula
2 łyżeczka Orzeszki piniowe
Oliwa z oliwek
Oregano
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Opłucz i pokrój pomidora w kostkę. Opłucz cukinię i pokrój ją w cienkie plasterki. Obierz cebulę i pokrój w cienkie plasterki. Pokrój roladkę z koziego sera na plastry.
Etap 2 /5
Umieść kromki chleba w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 3 /5
Na podpieczonych kromkach równomiernie rozłóż pokrojone pomidory i plasterki cukinii. Skrop oliwą z oliwek i lekko dopraw solą. Na wierzchu ułóż plasterki koziego sera, a następnie plasterki cebuli. Posyp oregano i orzeszkami piniowymi.
Etap 4 /5
Włóż bruschetty do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 5 /5
Podawaj na ciepło jako przystawkę lub przekąskę do podzielenia się.