Gofry kurkowo-chałkowe
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 osób
2 Jajka
100 g Śmietany 18%
3 Kromki chałki (150 g)
150 g Kurek
2 szczypta Soli
1 łyżka Miodu
1 pęczek Szczypiorku
1 Ser camembert
Akcesoria
Płyty do gofrów Płyty do gofrów XL
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Do miski wbij jajka, dodaj kwaśną śmietanę i trzy porwane na kawałki kromki chałki. Całość dokładnie wymieszaj, aby chałka wchłonęła masę jajeczną.
Etap 2 /9
Wymień płyty grillowe na płyty do gofrów. Włącz OptiGrill, ustaw tryb ręczny na 180°C i poczekaj, aż się rozgrzeje.
Etap 3 /9
W międzyczasie posiekaj kurki.
Etap 4 /9
Dodaj posiekane kurki do masy chałkowej, dopraw solą.
Etap 5 /9
Na rozgrzaną płytę dodaj odrobinę tłuszczu i wyłóż masę chałkowo-kurkową (gofry nie muszą być równe).
Etap 6 /9
Zamknij grill, lekko dociśnij i ustaw czas na 8 minut.
Etap 7 /9
W trakcie pieczenia gofrów posiekaj szczypiorek.
Etap 8 /9
Ser camembert pokrój w słupki i obtocz każdy kawałek w posiekanym szczypiorku.
Etap 9 /9
Wyjmij gofry na talerz, ułóż na nich paluszki z sera camembert i delikatnie polej miodem.