Grillowane papryki w occie
- Całkowity czas 4 godz. 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Duże czerwone papryki
2 Ząbki czosnku
5 łyżka Ocet winny z czerwonego wina
1 łyżka Cukier
10 łyżka Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
4 łyżka Świeża pietruszka
2 łyżka Drobne kapary w occie
Sól i pieprz
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Zacznij od umycia i osuszenia papryk.
Etap 2 /5
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż Thermo-Signal całkowicie się zaczerwieni, zanim zaczniesz obsmażać składniki. Wlej dwie łyżki oleju na patelnię i dodaj całe papryki. Smaż przez 10 minut, regularnie obracając. Odłóż je do pojemnika.
Etap 3 /5
Gdy papryki ostygną, przygotuj marynatę. Wymieszaj ocet z czerwonego wina, oliwę z oliwek, posiekany czosnek, cukier, sól, pieprz i pietruszkę w misce.
Etap 4 /5
Pozostaw papryki w marynacie w lodówce na co najmniej 4 godziny przed podaniem, aby smaki dobrze się połączyły.
Etap 5 /5
Podawaj papryki w occie jako zakąskę lub przystawkę. Tuż przed podaniem nałóż na papryki kapary w occie.