Grillowane boczniaki w brązowym cukrze i sosie sojowym - przepisy OptiGrill 4in1 | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Grillowane boczniaki w brązowym cukrze i sosie sojowym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Boczniaków

  • 100 g Brązowego cukru

  • 50 ml Sosu sojowego

  • 4 Ząbki czosnku

  • 2 łyżka Sezamu

Akcesoria

  • Snacking & Baking XL
    Snacking & Baking XL
  • Blacha do pieczenia
    Blacha do pieczenia
  • Blacha do pieczenia XL
    Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking akcesoria
    Snacking & Baking akcesoria

Czas przygotowania

Etap 1 /3

OptiGrill ustawiamy na program Warzywa. Po nagrzaniu układamy boczniaki i grillujemy do momentu, aż grill da sygnał. W międzyczasie kroimy czosnek w plasterki.

Etap 2 /3

Do formy OptiGrill wsypujemy cukier, sezam, czosnek, wlewamy sos sojowy i całość mieszamy. Przekładajmy zgrillowane boczniaki do formy. Grillujemy drugą porcję boczniaków i również przekładamy do formy. Podmieniamy płytę grillową na formę. Ustawiamy program manualny na najwyższą temperaturę i pieczemy 8 minut.

  • Snacking & Baking XL
  • Blacha do pieczenia
  • Blacha do pieczenia XL
  • Snacking & Baking akcesoria

Etap 3 /3

Serwujemy, np. na grzance posmarowanej mascarpone, polane olejem i ozdobione szczypiorkiem.