Pita z grillowaną kiełbasą i papryką - przepisy Easy Fry XL Surface | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pita z grillowaną kiełbasą i papryką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Kiełbasa

  • 1 Czerwona papryka

  • 1 Zielona papryka

  • 1 Cebula

  • 4 Pita

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 łyżeczka Suszony tymianek

  • Sól i pieprz

  • Sos według uznania (musztarda, ketchup, majonez, itp.)

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przypraw paski papryki i pokrojoną cebulę oliwą z oliwek, tymiankiem, solą i papryką.

  • 1 Czerwona papryka
  • 1 Zielona papryka
  • 1 Cebula
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżeczka Suszony tymianek
  • Sól i pieprz

Etap 2 /5

Umieść kiełbasy i przyprawione warzywa w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.

  • 4 Kiełbasa

Etap 3 /5

Obróć kiełbasy i warzywa w połowie pieczenia, aby upiekły się równomierne. Otwórz urządzenie obydwoma rękami.

Etap 4 /5

Na kilka minut przed końcem gotowania dodaj pity na grill, aby lekko je podgrzać.

  • 4 Pita

Etap 5 /5

Umieść grillowane kiełbaski w pitach, razem z warzywami i sosem według uznania.