Gulasz z białej kiełbasy
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Białej, parzonej kiełbasy
100 g Boczku
500 ml Dowolnego bulionu
6 Ziemniaków (800 g)
1 Mała cukinia
1 Cebula
2 Marchewki (180 g)
3 Ząbki czosnku
2 łyżeczka Koncentratu pomidorowego
1.5 łyżka Mąki pszennej
Soli
Pieprzu
1 łyżeczka Słodkiej papryki
Natki pietruszki
Dymki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Kiełbasę pokrój w plasterki. Boczek, obrane ziemniaki i marchewki pokrój w kostkę. Cukinię wyszoruj pod bieżącą wodą (nie usuwaj skórki) i także pokrój w grubszą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natkę pietruszki i dymkę drobno posiekaj.
Etap 3 /6
Dodaj do Cook4me boczek i podsmażaj przez 3 minuty, mieszając co jakiś czas. Następnie dorzuć kiełbasę i smaż razem kolejne 3 minuty.
Etap 4 /6
Teraz dodaj cebulę, a po 1 minucie marchewkę, cukinię i czosnek. Smaż 2 minuty. Wsyp do garnka 1,5 łyżki mąki pszennej i podsmażaj jeszcze 1 minutę często mieszając.
Etap 5 /6
Wlej zimny bulion i dodaj ziemniaki wraz z przyprawami: solą, pieprzem, łyżeczką papryki. Dodaj także 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Przemieszaj i przejdź w tryb gotowania pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Otwórz urządzenie i dodaj drobno pociętą natkę pietruszki i cebulkę dymkę. Spróbuj i dopraw jeśli potrzebujesz. Podawaj w głębokim talerzu ze sporą ilością sosu. Jedz z ulubionym pieczywem.