Nadziewane jalapeño
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
100 g Serek śmietankowy
80 g Starty cheddar
90 g Pokrojony w kostkę boczek, usmażony
4 Jalapeños, przecięte wzdłuż na pół i pozbawione nasion
Olej roślinny
Sól, pieprz
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ten przepis wymaga użycia pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Wymieszaj serek, cheddar i boczek w małej misce. Dopraw solą i pieprzem. Napełnij każdą papryczkę 1 łyżką farszu.
Etap 3 /4
Natłuść ruszt. Umieść nadziewane jalapeños na ruszcie z kratką w górnym położeniu, nie nakładając ich na siebie.
Etap 4 /4
Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw program 2 na 6 minut.