Karkówka w ziołach - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Dzelunika

Karkówka w ziołach

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 46 min.
  • Czas przygotowania
    1 godz.
  • Gotowanie
    46 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

7 osób

  • 1 kg karkówka

  • 2 Cebule

  • 1 Jabłko szara reneta

  • 3 łyżka Musztardy

  • 1 łyżka Miodu

  • 200 ml Bulionu

  • 2 łyżka Majeranku

  • 2 łyżka Tymianku

  • 1 szczypta Soli

  • 1 szczypta Pieprzu

  • 2 łyżeczka Smalcu

  • 1 Mąki do obtoczenia mięsa

  • 4 Ząbki czosnku

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Składniki na marynatę wymieszaj razem i odstaw.

  • 3łyżka Musztardy
  • 1łyżka Miodu
  • 200ml Bulionu
  • 2łyżka Majeranku
  • 2łyżka Tymianku
  • 4 Ząbki czosnku

Etap 2 /4

Karkówkę pokrój w plastry na 2/3 cm. Posól, popieprz, obtocz w mące i smaż z obydwóch stron na smalcu.

  • 1kg karkówka
  • 1szczypta Soli
  • 1szczypta Pieprzu
  • 2łyżeczka Smalcu
  • 1 Mąki do obtoczenia mięsa

Etap 3 /4

Na mięso wylej marynatę, wyłóż cebulę pokrojoną w wiórki i jabłko pokrojone w talarki. Można dodać pół szklanki wody.

  • 1kg karkówka
  • 2 Cebule
  • 1 Jabłko szara reneta

Etap 4 /4

Gotuj pod ciśnieniem w trybie express przez 40 minut.