Keto calzone
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
200 g Mielonego mięsa z kurczaka
50 g Salami
100 g Sera gouda
30 g Parmezanu
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj wszystkie składniki. Ser gouda zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a parmezan na drobnych.
Etap 2 /6
Mięso mielone rozłóż na arkuszu papieru do pieczenia i uformuj z niego placek o grubości około 0,5 cm.
Etap 3 /6
Na środku mięsa ułóż starty ser gouda, a następnie plasterki salami.
Etap 4 /6
Z pomocą papieru złóż mięso na pół, tworząc kształt calzone. Dokładnie dociśnij brzegi, aby farsz nie wydostał się podczas pieczenia.
Etap 5 /6
Przenieś calzone (razem z papierem) do koszyka airfryera. Posyp wierzch startym parmezanem.
Etap 6 /6
Piecz w temperaturze 190°C przez 10 minut.
