Keto faszerowane pieczarki z warzywami
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
6 Dużych pieczarek grillowych
300 g Mięsa wołowego mielonego
1 łyżka Przyprawy do mięsa
200 g Sera gouda wiórki
3 Marchewki
1 Cukinia
1 Papryka czerwona
1 łyżka Oregano
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Słodkiej papryki
1 łyżka Oliwy z oliwek
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Etap 2 /5
Pieczarki oczyść, odetnij ogonki i obierz. Marchew obierz i umyj. Pozostałe warzywa również umyj.
Etap 3 /5
Marchew, cukinię oraz paprykę pokrój w większe kawałki i połącz z przyprawami oraz oliwą. Wymieszaj. Umieść w misie Cook4me i użyj nakładki Extra Crisp. Piecz 30 minut, co jakiś czas mieszając warzywa. Czas: 30 minut Temperatura: 200°C
Etap 4 /5
Ogonki z pieczarek zetrzyj i połącz z mięsem mielonym oraz przyprawą i połową sera żółtego. Zawartość farszu umieść w pieczarkach i wyłóż na pieczone w trakcie już warzywa. Użyj nakładki Extra Crisp. Pod koniec pieczenia posyp pozostałą ilością sera. Czas: 15 minut Temperatura: 200°C
Etap 5 /5
Warzywa z faszerowanymi pieczarkami podaj w towarzystwie sosu czosnkowego.