Keto faszerowane pieczarki z warzywami - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Keto faszerowane pieczarki z warzywami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

3 osób

  • 6 Dużych pieczarek grillowych

  • 300 g Mięsa wołowego mielonego

  • 1 łyżka Przyprawy do mięsa

  • 200 g Sera gouda wiórki

  • 3 Marchewki

  • 1 Cukinia

  • 1 Papryka czerwona

  • 1 łyżka Oregano

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Słodkiej papryki

  • 1 łyżka Oliwy z oliwek

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  • 200g Sera gouda wiórki

Etap 2 /5

Pieczarki oczyść, odetnij ogonki i obierz. Marchew obierz i umyj. Pozostałe warzywa również umyj.

  • 6 Dużych pieczarek grillowych
  • 3 Marchewki
  • 1 Cukinia
  • 1 Papryka czerwona

Etap 3 /5

Marchew, cukinię oraz paprykę pokrój w większe kawałki i połącz z przyprawami oraz oliwą. Wymieszaj. Umieść w misie Cook4me i użyj nakładki Extra Crisp. Piecz 30 minut, co jakiś czas mieszając warzywa. Czas: 30 minut Temperatura: 200°C

  • 3 Marchewki
  • 1 Cukinia
  • 1 Papryka czerwona
  • 1łyżka Oregano
  • 1łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Słodkiej papryki
  • 1łyżka Oliwy z oliwek
  • Extra Crisp

Etap 4 /5

Ogonki z pieczarek zetrzyj i połącz z mięsem mielonym oraz przyprawą i połową sera żółtego. Zawartość farszu umieść w pieczarkach i wyłóż na pieczone w trakcie już warzywa. Użyj nakładki Extra Crisp. Pod koniec pieczenia posyp pozostałą ilością sera. Czas: 15 minut Temperatura: 200°C

  • 300g Mięsa wołowego mielonego
  • 1łyżka Przyprawy do mięsa
  • Extra Crisp

Etap 5 /5

Warzywa z faszerowanymi pieczarkami podaj w towarzystwie sosu czosnkowego.