Keto muffiny korzenno-marchewkowe
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.Czas przygotowania 
- 0 min.Gotowanie 
- 0 min.Studzenie 
Składniki
3 osób
- 75 g Mąki migdałowej 
- 45 g Erytrytolu 
- 50 g Orzechów włoskich 
- 25 g Wiórków kokosowych 
- 0.5 łyżeczka Proszku do pieczenia 
- 100 g Startej marchewki 
- 1 Jajko 
- 15 g Rozpuszczonego masła 
- 0.5 łyżeczka Cynamonu oraz gałki muszkatołowej 
- 100 g Mascarpone 
- 20 g Masła 
- 30 g Ertytrytolu 
Akcesoria
- Extra Crisp 
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Masło rozpuść. Orzechy włoskie drobno pokrój. Marchew obierz i zetrzyj na grubych oczkach.
Etap 3 /5
Wszystkie składniki wymieszaj w misce, następnie przełóż masę do foremek. Z podanej porcji wyjdzie siedem muffinek.
Etap 4 /5
Wypełnione foremki z ciastem włóż do Cook4me. Załóż pokrywę Extra Crisp. Gotuj w trybie ręcznym przez 20 minut w temperaturze 170°C.
Etap 5 /5
Wykonaj krem. Połącz mikserem serek, masło oraz słodzik do jednolitej konsystencji. Nakładaj krem na ostudzone muffinki.

