Kiełbasiane risotto z prowansalską nutą - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według Marek

Kiełbasiane risotto z prowansalską nutą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Ryżu arborio

  • 2 Kostki rosołowe

  • 1 Paczka kiełbasy

  • 4 Cebule

  • 1.5 l Wody

  • 50 g Masła

  • 50 ml Oleju roślinnego

  • 2 łyżeczka Łyżeczki ziół prowansalskich

  • 2 łyżeczka Łyżeczki pietruszki

  • 2 łyżeczka Łyżeczki zmielonego pieprzu

  • 1 łyżeczka Łyżeczka soli

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Pokrój cebulę w piórka, kiełbasę w plasterki.

  • 1 Paczka kiełbasy
  • 4 Cebule

Etap 2 /5

Podsmaż kiełbasę i cebulę na oleju, na sam koniec dodając masło.

  • 1 Paczka kiełbasy
  • 4 Cebule
  • 50g Masła
  • 50ml Oleju roślinnego

Etap 3 /5

Wsyp ryż, wlej wodę, dodaj rozdrobnione kostki rosołowe i przyprawy (bez pietruszki). Gotuj pod ciśnieniem przez 15 minut.

  • 500g Ryżu arborio
  • 2 Kostki rosołowe
  • 1.5l Wody
  • 2łyżeczka Łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2łyżeczka Łyżeczki zmielonego pieprzu
  • 1łyżeczka Łyżeczka soli

Etap 4 /5

Dodaj pietruszkę i wymieszaj.

  • 2łyżeczka Łyżeczki pietruszki

Etap 5 /5

Możesz podawać posypane serem. Smacznego!