Kiełbasiane risotto z prowansalską nutą
- Całkowity czas 35 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 g Ryżu arborio
2 Kostki rosołowe
1 Paczka kiełbasy
4 Cebule
1.5 l Wody
50 g Masła
50 ml Oleju roślinnego
2 łyżeczka Łyżeczki ziół prowansalskich
2 łyżeczka Łyżeczki pietruszki
2 łyżeczka Łyżeczki zmielonego pieprzu
1 łyżeczka Łyżeczka soli
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pokrój cebulę w piórka, kiełbasę w plasterki.
Etap 2 /5
Podsmaż kiełbasę i cebulę na oleju, na sam koniec dodając masło.
Etap 3 /5
Wsyp ryż, wlej wodę, dodaj rozdrobnione kostki rosołowe i przyprawy (bez pietruszki). Gotuj pod ciśnieniem przez 15 minut.
Etap 4 /5
Dodaj pietruszkę i wymieszaj.
Etap 5 /5
Możesz podawać posypane serem. Smacznego!