Quesadille z kimchi
- Całkowity czas 15 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Kapusta kiszona kimchi
15 g Masło
0.5 łyżeczka Pasta gochujang (lub pasta chili)
300 g Utarty ser (Cheddar, Gruyère, itp.)
4 Kukurydziane tortille
150 g Kwaśna śmietana
10 gałązka Kolendra, drobno posiekana
3 Świeża cebula, posiekana
Akcesoria
Patelnia
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Odcedź kapustę kimchi i drobno ją posiekaj.
Etap 2 /7
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony, zanim dodasz składniki.
Etap 3 /7
Rozpuść masło i smaż kimchi z pastą gochujang na dużym ogniu przez 3 minuty. Odstaw. Opłucz i wytrzyj patelnię.
Etap 4 /7
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony, zanim dodasz składniki.
Etap 5 /7
Weź tortillę i rozprowadź na niej połowę sera. Na serze równomiernie rozłóż 2 łyżki ugotowanego kimchi. Przykryj drugą tortillą. Mocno ją dociśnij i smaż przez 6 do 7 minut na małym ogniu, przewracając 2 lub 3 razy, aby obie strony były złociste.
Etap 6 /7
Gdy ser się rozpuści, zdejmij z patelni.
Etap 7 /7
Pokrój quesadille na 4 kawałki i podawaj z kremem, cebulą i kolendrą. Postępuj tak samo z pozostałymi tortillami.
