Quesadille z kimchi - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Quesadille z kimchi

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 150 g Kapusta kiszona kimchi

  • 15 g Masło

  • 0.5 łyżeczka Pasta gochujang (lub pasta chili)

  • 300 g Utarty ser (Cheddar, Gruyère, itp.)

  • 4 Kukurydziane tortille

  • 150 g Kwaśna śmietana

  • 10 gałązka Kolendra, drobno posiekana

  • 3 Świeża cebula, posiekana

Akcesoria

  • Patelnia
    Patelnia

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Odcedź kapustę kimchi i drobno ją posiekaj.

  • 150g Kapusta kiszona kimchi

Etap 2 /7

Podgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony, zanim dodasz składniki.

Etap 3 /7

Rozpuść masło i smaż kimchi z pastą gochujang na dużym ogniu przez 3 minuty. Odstaw. Opłucz i wytrzyj patelnię.

  • 150g Kapusta kiszona kimchi
  • 15g Masło
  • 0.5łyżeczka Pasta gochujang (lub pasta chili)

Etap 4 /7

Podgrzej patelnię na średnim ogniu i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony, zanim dodasz składniki.

Etap 5 /7

Weź tortillę i rozprowadź na niej połowę sera. Na serze równomiernie rozłóż 2 łyżki ugotowanego kimchi. Przykryj drugą tortillą. Mocno ją dociśnij i smaż przez 6 do 7 minut na małym ogniu, przewracając 2 lub 3 razy, aby obie strony były złociste.

  • 150g Kapusta kiszona kimchi
  • 300g Utarty ser (Cheddar, Gruyère, itp.)
  • 4 Kukurydziane tortille

Etap 6 /7

Gdy ser się rozpuści, zdejmij z patelni.

Etap 7 /7

Pokrój quesadille na 4 kawałki i podawaj z kremem, cebulą i kolendrą. Postępuj tak samo z pozostałymi tortillami.

  • 150g Kwaśna śmietana
  • 10gałązka Kolendra, drobno posiekana
  • 3 Świeża cebula, posiekana