Kotlety z kurczaka w panierce
- Całkowity czas 31 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Kotlet z kurczaka
50 g Mąka
100 g Bułka tarta
50 g Parmezan
1 łyżeczka Papryka mielona
1 łyżeczka Czosnek w proszku
2 Jajko
Sól i pieprz
Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Wymieszaj bułkę tartą z parmezanem, papryką mieloną i czosnkiem w proszku. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /6
Przygotuj trzy talerze do panierowania kotletów: jeden z mąką, drugi z ubitymi jajkami i trzeci z bułką tartą. Zanurz każdy kotlet w mące, następnie w ubitych jajkach, a na koniec w bułce tartej, dobrze dociskając, aby bułka tarta się przykleiła.
Etap 3 /6
Posmaruj kotlety w panierce oliwą z oliwek, aby zapewnić złocistość i chrupkość.
Etap 4 /6
Umieść kotlety w panierce w urządzeniu. Rozpocznij pieczenie.
Etap 5 /6
Obróć w połowie pieczenia, aby zapewnić równomierne zrumienienie.
Etap 6 /6
Otwórz urządzenie obiema rękami i wyjmij kotlety. Podawaj z zieloną sałatą lub pieczonymi warzywami. Smacznego!