Krem z białych warzyw z karmelizowaną gruszką
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.5 l Wywaru warzywnego
2 łyżka Masła
1 Por
1 Pietruszka
¼ kalafiora
¼ selera
2 Gruszki
1 Cebula
4 Ząbki czosnku
4 Ziemniaki na puree
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka Miodu
Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Przygotuj składniki.
Etap 2 /10
Pokrój pora w plastry, pietruszkę w dużą kostkę, ziemniaki i cebulę w kostkę, gruszki w półksiężyce. Kalafiora podziel na różyczki.
Etap 3 /10
Włącz mocne smażenie. Dodaj masło i rozpuść.
Etap 4 /10
Dodaj cebulę, pora i czosnek. Przesmaż przez około 10 minut na złoty kolor.
Etap 5 /10
Dodaj kalafiora, ziemniaki, pietruszkę, selera. Podsmażaj jeszcze przez 5-10 minut.
Etap 6 /10
Dodaj łyżeczkę soli i pieprzu. Zalej całość wywarem.
Etap 7 /10
Gotuj pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 10 minut.
Etap 8 /10
Całość zupy zblenduj na gładki krem. Przelej do innego naczynia. Umyj misę.
Etap 9 /10
Włącz mocne smażenie. Dodaj 1 łyżkę masła i miodu. Ułóż w garnku pokrojone gruszki. Smaż przez około 5 minut z każdej strony.
Etap 10 /10
Tak przygotowanymi gruszkami dekoruj krem.