Krem z pieczonych warzyw - przepisy EASY FRY & GRILL 2 in 1 XXL | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Krem z pieczonych warzyw

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 5 Małych marchewek

  • 2 Cukinie

  • 2 Bataty

  • 1 Cebula

  • 200 ml Mleczka kokosowego

  • 200 ml Soku owocowego

  • 1 łyżka Oliwy

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 1 łyżeczka Słodkiej papryki

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Warzywa dobrze umyj.

  • 5 Małych marchewek
  • 2 Cukinie
  • 2 Bataty
  • 1 Cebula
  • 200ml Mleczka kokosowego
  • 200ml Soku owocowego
  • 1łyżka Oliwy
  • 1łyżeczka Soli
  • 1łyżeczka Pieprzu
  • 1łyżeczka Słodkiej papryki

Etap 2 /5

Obierz marchew i bataty oraz cebulę ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki razem z cukinią. Umieść wszystko w jeden misce i polej oliwą. Wymieszaj.

Etap 3 /5

Warzywa przesyp do misy air fryera. Włącz tryb Warzywa 180°C na 20 minut. W połowie czasu pieczenia wymieszaj warzywa.

Etap 4 /5

Warzywa umieść w głębokim garnku i zalej sokiem oraz mleczkiem kokosowym. Gotuj, aż warzywa staną się całkiem miękkie (ok. 30 minut). Dodaj przyprawy.

Etap 5 /5

Zblenduj warzywa na gładki krem. Możesz podać z odrobiną śmietany oraz nasionami.