Leczo według Pati Sołtysik - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Leczo według Pati Sołtysik

ratings.4.7

4.7 /5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 250 g Papryka

  • 100 g Cukinia

  • 75 g Pieczarki

  • 150 g Pomidory

  • 220 g Kiełbasa

  • 60 g Biała cebula

  • 30 g Cebula czerwona

  • 250 ml Passata

  • 80 ml Woda

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 łyżka Masło

  • Sól i pieprz

  • 1 łyżeczka Oregano

  • 1 łyżeczka Czosnek niedźwiedzi

  • 1 łyżeczka Papryka wędzona

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 250g Papryka
  • 100g Cukinia
  • 75g Pieczarki
  • 150g Pomidory
  • 220g Kiełbasa
  • 60g Biała cebula
  • 30g Cebula czerwona
  • 250ml Passata
  • 80ml Woda
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Masło
  • Sól i pieprz
  • 1łyżeczka Oregano
  • 1łyżeczka Czosnek niedźwiedzi
  • 1łyżeczka Papryka wędzona

Etap 2 /5

Warzywa dokładnie umyć. Paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kosteczkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki. Cebulę drobno siekamy, a kiełbasę kroimy w talarki.

  • 250g Papryka
  • 100g Cukinia
  • 75g Pieczarki
  • 150g Pomidory
  • 220g Kiełbasa
  • 60g Biała cebula
  • 30g Cebula czerwona

Etap 3 /5

Do Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy w trybie średnie podsmażanie. Wrzucamy kiełbasę, przez 7 minut podsmażamy w trybie średnie podsmażanie.

  • 220g Kiełbasa
  • 1łyżka Masło

Etap 4 /5

Wlewamy oliwę i dodajemy cebulę, pieczarki, cukinię, paprykę i pomidory. W trybie średnie podsmażanie mieszamy przez 8 min.

  • 250g Papryka
  • 100g Cukinia
  • 75g Pieczarki
  • 150g Pomidory
  • 60g Biała cebula
  • 30g Cebula czerwona
  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 5 /5

Po tym czasie do Cook4me wlewamy passatę, wodę i dodajemy przyprawy. Gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 20 min.

  • 250ml Passata
  • 80ml Woda
  • Sól i pieprz
  • 1łyżeczka Oregano
  • 1łyżeczka Czosnek niedźwiedzi
  • 1łyżeczka Papryka wędzona