Makaron w mocno serowym sosie z pieczarkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Makaron w mocno serowym sosie z pieczarkami

Review 5 stars (average)

5 /5 -

  • Całkowity czas 4 min.
  • Czas przygotowania
    4 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Brązowych pieczarek

  • 2 łyżeczka Soku z cytryny

  • 2 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego

  • 200 g Startego parmezanu

  • 100 g Sera cheddar

  • 30 g Masła

  • 80 g Cebuli

  • 200 g Parmezanu

  • 400 g Makaronu trofie

  • 300 ml Śmietanki 30%

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Cebulę posiekaj w pióra, a pieczarki w ćwiartki.

  • 300g Brązowych pieczarek
  • 80g Cebuli

Etap 2 /4

Do urządzenia włóż masło, dodaj cebulę oraz pieczarki i podsmażaj mieszając w trybie średnie podsmażenie przez 4 minuty.

  • 300g Brązowych pieczarek
  • 30g Masła
  • 80g Cebuli

Etap 3 /4

Do Cook4me wlej 200 ml wody z gotowania makaronu, śmietankę, łyżeczkę soku z cytryny oraz czosnek granulowany i czosnek niedźwiedzi. Smaż w trybie średnie pod smażenie przez 5 minut, cały czas mieszając, aby ser się rozpuścił.

  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 2łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
  • 300ml Śmietanki 30%

Etap 4 /4

Następnie w trybie mocne smażenie podsmażaj całość, cały czas mieszając i uważając, aby sos się nie przypalił, przez 5 minut.