Kurczak w marynacie z harissą, cytryną i kuminem
- Całkowity czas 1 godz. 27 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 filet Filet z kurczaka
1 łyżka Jogurt naturalny
1 łyżka Harissa
2 łyżka Sok cytrynowy
1 łyżeczka Mielony kmin rzymski
3 łyżka Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W naczyniu wymieszaj jogurt, harissę i sok cytrynowy.
Etap 2 /7
Dodaj mielony kmin rzymski
Etap 3 /7
Dodaj oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /7
Dopraw filety z kurczaka solą i pieprzem.
Etap 5 /7
Użyj tej marynaty do przyprawienia filetów z kurczaka. Pozwól im marynować się przez co najmniej 1 godzinę przed pieczeniem.
Etap 6 /7
Umieść filety z kurczaka w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij pieczenie.
Etap 7 /7
Smacznego!
