Ciasto czekoladowo-orzechowe
- Całkowity czas 55 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
135 g Gorzka czekolada
135 g Masło
100 g Cukier
3 Jajko
50 g Mąka
75 g Orzech laskowy
50 g Mielone migdały
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Rozpuść czekoladę i masło w mikrofalówce.
Etap 3 /8
Dodaj cukier i jajka, a następnie ubij, aby połączyć składniki.
Etap 4 /8
Dodaj mąkę, mielone orzechy laskowe, mielone migdały i proszek do pieczenia, a potem mieszaj, aż masa będzie gładka.
Etap 5 /8
Posmaruj formę na ciasto (18 cm średnicy i 7 cm wysokości) masłem i wyłóż dno papierem do pieczenia. Wlej przygotowaną masę.
Etap 6 /8
Wlej 40 cl wody do miski. Wstaw formę do kosza Airfry.
Etap 7 /8
Pieczenie w piekarniku parowym.
Etap 8 /8
Wyjmij ciepłe ciasto na ruszt i pozostaw do ostygnięcia.