Mini paszteciki z mieloną wołowiną
- Całkowity czas 49 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 29 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Mielona wołowina
1 łyżeczka Bułka tarta
1 łyżeczka Posiekana świeża pietruszka
1 goździk Czosnek, posiekany
40 g Kostki mozzarelli (opcjonalnie)
Olej roślinny
30 g Cebula, obrana i posiekana
60 g Pieczarki, oczyszczone i pokrojone w kostkę
1 Arkusz ciasta francuskiego (pokrojony na 8 kręgów o średnicy 10 cm)
1 Żółtko jajka
Sól, pieprz
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ten przepis wymaga użycia pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Posiekaj pietruszkę.
Etap 3 /6
Wymieszaj wszystkie składniki, oprócz oleju, cebuli, grzybów, ciasta i żółtka jajka.
Etap 4 /6
Wlej olej do miski. Obsmaż cebulę i grzyby. Wymieszaj z farszem mięsnym. Podziel farsz na 8 porcji.
Etap 5 /6
Napełnij kręgi ciasta farszem i formuj w kulki. Posmaruj żółtkiem jajka. Umieść je na ruszcie na kratce w dolnym położeniu.
Etap 6 /6
Wyłącz Cook4Me. Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw program 2 na 25 minut.