Miodowy winegret na ostro - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Miodowy winegret na ostro

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 60 g Płynny miód

  • 4 cl Oliwa z pierwszego tłoczenia

  • 4 cl Ocet jabłkowy

  • 0.5 łyżka Sos sriracha

  • 1 łyżka Sos sojowy

  • 0.5 goździk Czosnek

  • 0.5 łyżeczka Świeży imbir

  • Sól i pieprz

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od miodu.

  • 60g Płynny miód
  • 4cl Oliwa z pierwszego tłoczenia
  • 4cl Ocet jabłkowy
  • 0.5łyżka Sos sriracha
  • 1łyżka Sos sojowy
  • 0.5goździk Czosnek
  • 0.5łyżeczka Świeży imbir
  • Sól i pieprz

Etap 2 /3

Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

Etap 3 /3

Jeśli sos jest zbyt gęsty, dolej wody i ponownie zblenduj. Dopraw do smaku.

  • Sól i pieprz