Tagliatelle z grzybami, pancettą i mozzarellą - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tagliatelle z grzybami, pancettą i mozzarellą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 500 g Grzyby (kurki, boczniaki, borowiki itp.)

  • 12 kawałek Pancetta

  • 2 gałka Mozzarella

  • 8 liść Liście szałwii (opcjonalnie)

  • 2 goździk Czosnek

  • 2 kawałek Smalec (lub olej roślinny)

  • Sól, pieprz

  • Gałka muszkatołowa

  • 20 cl Śmietanka kremówka

  • 500 g Świeże tagliatelle

  • 6 g Starty Grana Padano

Akcesoria

  • Ingenio patelnie i garnki
    Ingenio patelnie i garnki

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Pamiętaj, aby zdjąć rączkę Ingenio przed gotowaniem na kuchence lub w piekarniku.

Etap 2 /8

Umyj grzyby i pokrój największe na 2 lub 3 części. Pokrój plastry pancetty na paski. Odcedź mozzarellę i pokrój ją w duże kostki. Opłucz i posiekaj szałwię. Obierz i posiekaj czosnek.

  • 500g Grzyby (kurki, boczniaki, borowiki itp.)
  • 12kawałek Pancetta
  • 2gałka Mozzarella
  • 8liść Liście szałwii (opcjonalnie)
  • 2goździk Czosnek

Etap 3 /8

Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Rozpuść smalec.

  • 2kawałek Smalec (lub olej roślinny)

Etap 4 /8

Dodaj grzyby, czosnek i pancettę. Smaż je, aż grzyby zmiękną, regularnie mieszając.

  • 500g Grzyby (kurki, boczniaki, borowiki itp.)
  • 12kawałek Pancetta
  • 2goździk Czosnek

Etap 5 /8

Dopraw solą i pieprzem. Posyp danie świeżo startą gałką muszkatołową. Dodaj śmietanę. Doprowadź do delikatnego wrzenia i mieszaj, aby rozpuścić śmietanę. Przykryj pokrywką i trzymaj w cieple na bardzo małym ogniu podczas gotowania makaronu.

  • Sól, pieprz
  • kawałek Gałka muszkatołowa
  • 20cl Śmietanka kremówka

Etap 6 /8

Wlej 3 litry wody do garnka. Przykryj pokrywką i doprowadź do wrzenia.

Etap 7 /8

Dopraw solą. Włóż tagliatelle do wody i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj delikatnie według czasu wskazanego na opakowaniu.

  • Sól, pieprz
  • 500g Świeże tagliatelle

Etap 8 /8

Odcedź makaron i przełóż z powrotem do garnka. Polej sosem. Dodaj szałwię i kostki mozzarelli. Wymieszaj, podaj i posyp odrobiną startego Grana Padano.

  • 6g Starty Grana Padano

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
13 min.

Jajka z marchewką i mozzarellą

ratings.NaN

Tagliatelle z grzybami, pancettą i mozzarellą - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Jajka z marchewką i mozzarellą
Tefal
Tefal
13 min.

Risotto z pancettą i groszkiem

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Tagliatelle z grzybami, pancettą i mozzarellą - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Risotto z pancettą i groszkiem
Tefal
Tefal
11 min.

Makaron z pancettą i groszkiem

ratings.NaN

Tagliatelle z grzybami, pancettą i mozzarellą - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Makaron z pancettą i groszkiem
Tefal
Tefal
22 min.

Bajgle z jajkiem i mozzarellą

ratings.NaN

Tagliatelle z grzybami, pancettą i mozzarellą - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Bajgle z jajkiem i mozzarellą
Tefal
Tefal
20 min.

Jajka z mozzarellą i pomidorem

Review 4 stars (average)

1 Recenzje

Tagliatelle z grzybami, pancettą i mozzarellą - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Jajka z mozzarellą i pomidorem