Nadziewane ziemniaczki
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 sztuki
2 Duże ziemniaki
4 Plasterki boczku
1 Mała czerwona cebula
1 łyżeczka Musztardy francuskiej
Starty ser, np. cheddar
4 łyżka Kwaśnej śmietany
Szczypiorek
Oliwa
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Ziemniaki dokładnie umyj i osusz. Nakłuj je widelcem, nasmaruj oliwą i posyp solą.
Etap 2 /7
Włóż ziemniaki do air fryera i piecz w 180°C przez ok. 45 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Etap 3 /7
Na suchej patelni usmaż na chrupko pokrojony boczek, dodaj cebulę i smaż przez ok. 2 minuty.
Etap 4 /7
Upieczone ziemniaki ostudź, a następnie przekrój tak, aby móc wydrążyć środek.
Etap 5 /7
Wymieszaj wydrążony środek z musztardą oraz podsmażoną cebulką z boczkiem.
Etap 6 /7
Farsz przełóż do ziemniaków, z wierzchu posyp serem i piecz w air fryerze w 180°C przez 4 minuty.
Etap 7 /7
Zjedz z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem.
