Niskotłuszczowy pudding czekoladowy - przepisy Cake Factory Délices | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Niskotłuszczowy pudding czekoladowy

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 21 min.
  • Czas przygotowania
    8 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 13 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

2 porcje

  • 8 Żółtka

  • 50 g Miód akacjowy

  • 80 g Gorzka czekolada

  • 500 g Mleko półtłuste

  • 500 g Pojedyncza śmietana 15%

  • 20 g Niesłodzony proszek kakaowy

Czas przygotowania

Etap 1 /8

W misce ubijaj żółtka z miodem przez 2 minuty, następnie odłóż na bok.

  • 8 Żółtka
  • 50g Miód akacjowy

Etap 2 /8

Czekoladę grubo posiekaj.

  • 80g Gorzka czekolada

Etap 3 /8

W rondelku zagotuj mleko i śmietanę.

  • 500g Mleko półtłuste
  • 500g Pojedyncza śmietana 15%

Etap 4 /8

Zdejmij z ognia i dodaj kakao oraz kawałki czekolady. Pozostaw do rozpuszczenia na 1 minutę i wymieszaj do uzyskania gładkiego kremu.

  • 20g Niesłodzony proszek kakaowy

Etap 5 /8

Wlej śmietanę do jajek i dobrze wymieszaj.

Etap 6 /8

Rozłóż mieszaninę do garnków i gotuj na programie przez wskazany czas.

Etap 7 /8

Pozostaw do ostygnięcia, następnie włóż do lodówki.

Etap 8 /8

Przed jedzeniem musy należy pozostawić na co najmniej 2 godziny do zastygnięcia.