OBIAD U DZIADA - Marynarska zupa ogórkowa - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według DZIAD

OBIAD U DZIADA - Marynarska zupa ogórkowa

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 0.5 kg mięsa wołowego z kością (porcja rosołowa)

  • 2 duże marchewki

  • 0.5 małego selera

  • 1 pietruszka (korzeń)

  • 1 por (biała część)

  • 1 duża cebula

  • 10 dużych kiszonych ogórków

  • 3 duże ziemniaki

  • 100 g pęczaku jęczmiennego

  • 8 liści laurowych

  • 8 ziaren ziela angielskiego

  • 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku

  • 2.5 łyżeczka soli

  • 0.5 łyżeczka zmielonego pieprzu

  • 1 natka zielonej pietruszki

  • 3 łyżka śmietany (18 %)

  • 2 l wody

Czas przygotowania

Etap 1 /14

Umyj mięso z kością i umieść je w Cook4me.

  • 0.5kg mięsa wołowego z kością (porcja rosołowa)

Etap 2 /14

Obierz marchewki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach, a następnie umieść w Cook4me.

  • 2 duże marchewki

Etap 3 /14

Obierz seler i zetrzyj go na tarce o grubych oczkach, a następnie umieść w Cook4me.

  • 0.5 małego selera

Etap 4 /14

Obierz pietruszkę (korzeń) oraz cebulę i umieść je w całości w Cook4me.

  • 1 pietruszka (korzeń)
  • 1 duża cebula

Etap 5 /14

Umyj por (białą część) i pokrój go w talarki, a następnie umieść go w Cook4me.

  • 1 por (biała część)

Etap 6 /14

Umieść w Cook4me liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, oprósz całość sproszkowanym czosnkiem, dodaj sól i pieprz.

  • 0.5kg mięsa wołowego z kością (porcja rosołowa)
  • 2 duże marchewki
  • 0.5 małego selera
  • 1 pietruszka (korzeń)
  • 1 por (biała część)
  • 1 duża cebula
  • 8 liści laurowych
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 1łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • 2.5łyżeczka soli
  • 0.5łyżeczka zmielonego pieprzu

Etap 7 /14

Zalej całość wodą i gotuj pod wysokim ciśnieniem 20 min.

  • 2l wody

Etap 8 /14

W czasie gotowania obierz i umyj zimniaki, a następnie pokrój je na grubą kostkę.

  • 3 duże ziemniaki

Etap 9 /14

Zetrzyj ogórki na tarce o grubych oczkach.

  • 10 dużych kiszonych ogórków

Etap 10 /14

Oberwij z natki liście pietruszki i posiekaj je drobno.

  • 1 natka zielonej pietruszki

Etap 11 /14

Po dekompresji wyjmij z Cook4me mięso z kością, pietruszkę (korzeń) i cebulę. Dodaj starte ogórki, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pęczak.

  • 2 duże marchewki
  • 0.5 małego selera
  • 1 por (biała część)
  • 10 dużych kiszonych ogórków
  • 3 duże ziemniaki
  • 100g pęczaku jęczmiennego
  • 8 liści laurowych
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 1łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • 2.5łyżeczka soli
  • 0.5łyżeczka zmielonego pieprzu
  • 2l wody

Etap 12 /14

Gotuj pod niskim ciśnieniem przez 10 min.

Etap 13 /14

Po dekompresji zahartuj śmietanę i dodaj do Cook4me

  • 2 duże marchewki
  • 0.5 małego selera
  • 1 por (biała część)
  • 10 dużych kiszonych ogórków
  • 3 duże ziemniaki
  • 100g pęczaku jęczmiennego
  • 8 liści laurowych
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 1łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • 2.5łyżeczka soli
  • 0.5łyżeczka zmielonego pieprzu
  • 3łyżka śmietany (18 %)
  • 2l wody

Etap 14 /14

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i całość wymieszaj.

  • 2 duże marchewki
  • 0.5 małego selera
  • 1 por (biała część)
  • 10 dużych kiszonych ogórków
  • 3 duże ziemniaki
  • 100g pęczaku jęczmiennego
  • 8 liści laurowych
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 1łyżeczka sproszkowanego czosnku
  • 2.5łyżeczka soli
  • 0.5łyżeczka zmielonego pieprzu
  • 1 natka zielonej pietruszki
  • 3łyżka śmietany (18 %)
  • 2l wody