OBIAD U DZIADA - Marynarska zupa ogórkowa
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
0.5 kg mięsa wołowego z kością (porcja rosołowa)
2 duże marchewki
0.5 małego selera
1 pietruszka (korzeń)
1 por (biała część)
1 duża cebula
10 dużych kiszonych ogórków
3 duże ziemniaki
100 g pęczaku jęczmiennego
8 liści laurowych
8 ziaren ziela angielskiego
1 łyżeczka sproszkowanego czosnku
2.5 łyżeczka soli
0.5 łyżeczka zmielonego pieprzu
1 natka zielonej pietruszki
3 łyżka śmietany (18 %)
2 l wody
Czas przygotowania
Etap 1 /14
Umyj mięso z kością i umieść je w Cook4me.
Etap 2 /14
Obierz marchewki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach, a następnie umieść w Cook4me.
Etap 3 /14
Obierz seler i zetrzyj go na tarce o grubych oczkach, a następnie umieść w Cook4me.
Etap 4 /14
Obierz pietruszkę (korzeń) oraz cebulę i umieść je w całości w Cook4me.
Etap 5 /14
Umyj por (białą część) i pokrój go w talarki, a następnie umieść go w Cook4me.
Etap 6 /14
Umieść w Cook4me liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, oprósz całość sproszkowanym czosnkiem, dodaj sól i pieprz.
Etap 7 /14
Zalej całość wodą i gotuj pod wysokim ciśnieniem 20 min.
Etap 8 /14
W czasie gotowania obierz i umyj zimniaki, a następnie pokrój je na grubą kostkę.
Etap 9 /14
Zetrzyj ogórki na tarce o grubych oczkach.
Etap 10 /14
Oberwij z natki liście pietruszki i posiekaj je drobno.
Etap 11 /14
Po dekompresji wyjmij z Cook4me mięso z kością, pietruszkę (korzeń) i cebulę. Dodaj starte ogórki, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pęczak.
Etap 12 /14
Gotuj pod niskim ciśnieniem przez 10 min.
Etap 13 /14
Po dekompresji zahartuj śmietanę i dodaj do Cook4me
Etap 14 /14
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i całość wymieszaj.
