Kurczak w marynacie pomarańczowo-paprykowo-musztardowej
- Całkowity czas 1 godz. 27 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet Filet z kurczaka
8 łyżka Sok pomarańczowy
2 łyżka Musztarda
2 łyżeczka Wędzona papryka
2 łyżka Olej neutralny
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W naczyniu wymieszaj sok pomarańczowy, musztardę i wędzoną paprykę.
Etap 2 /5
Dodaj olej. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Etap 3 /5
Użyj tej marynaty do przyprawienia filetów z kurczaka. Marynuj przez co najmniej 1 godzinę przed pieczeniem.
Etap 4 /5
Umieść filety z kurczaka w urządzeniu wyposażonym w płytę. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 5 /5
Smacznego!





